Competentie 7.

De HBO- verpleegkundige ontwerpt verpleegbeleid.

Het uitvoeren en opstellen van verpleegplannen is een verpleegkundige taak. Bij het opstellen van een verpleegplan wordt er samen met de patiënt gekeken naar problemen en de manier waarop die worden aangepakt. Verpleegbeleid gaat over het afwegen van de belangen van de patiënt en andere disciplines in de behandeling.

In het Slotervaartziekenhuis werd niet nauwkeurig gewerkt met het verpleegbeleid. Totdat het elektronisch patiëntendossier intrad. Hierin kan duidelijk en gemakkelijk beschreven worden welke acties er ondernomen/ uitgevoerd moeten worden bij de patiënt.  Deze zijn gemakkelijk af te vinken.

Ik ben gedreven in het opstellen van een verpleegbeleid. Ik vind het belangrijk dat de zorg consequent uitgevoerd wordt. En dat de verleende zorg gecontinueerd wordt naar de volgende dienst.

Om een verpleegbeleid te ontwerpen wordt er vaak gewerkt vanuit bestaande protocollen of klinische expertise. Ik heb geprobeerd om mijn zorg te baseren op EBP.   Ik ben bekwaam in het werken met EBP zo blijkt uit de volgende cijfers voor het vak EBP.

Ik ben bekwaam in het ontwikkelen van een verpleegbeleid. Zie hieronder mijn cijferlijst waaruit geconcludeerd kan worden dat ik bekwaam ben.

In de praktijk heb ik meerdere bestaande knelpunten aangepakt. Zoals het toedienen van furosemide, het screenen van een delier, en het verpleegkundig rapporteren. Deze uitwerking zijn tot stand gekomen door de opdrachten die behoren bij de kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering opdrachten. Voor de uitwerking en beoordeling van deze drie opdrachten verwijs ik u naar de pagina kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering in het menu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s